Twee OneDrive-accounts

Mijn zoon heeft twee OneDrive-accounts op zijn laptop die simultaan werken en dat leek mij ook handig. We gebruiken thuis een Office 365-familie-account en daar had ik een vrij slot voor een account over. Die heb ik gebruikt om een extra OneDrive-account van 1TB op de activeren. Het lukt mij alleen niet om twee accounts toe te voegen. Wat doe ik verkeerd?

Gesteld door: Joran Sterk

Hoewel je op een enkele computer meerdere OneDrive-accounts tegelijkertijd kan gebruiken, mag er maar één persoonlijk account gebruikt worden. Het is wel mogelijk om meerdere zakelijke- en/of schoolaccounts toe te voegen naast het persoonlijke account, maar andersom dus niet.

Als alternatief kun je misschien een map aanmaken op het tweede account en deze vervolgens delen met het hoofdaccount. Via de browser is de gedeelde map op het hoofdaccount zichtbaar achter de link Gedeeld. Om de map ook zichtbaar in Windows Verkenner te krijgen, selecteer je de map in de browser en klik je op de optie Snelkoppeling toevoegen aan Mijn bestanden. Bestanden die aan deze map worden toegevoegd worden dan automatisch opgeslagen op het secundaire account.