Ondertiteling in YouTube automatisch tonen

Ik heb een video geplaatst op mijn YouTube-kanaal en een Nederlands srt-ondertitelingsbestand geüpload. Nu wordt de ondertiteling niet automatisch getoond bij het afspelen, maar moet je het handmatig inschakelen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit automatisch getoond wordt?

Gesteld door: Aty

Dit pas je aan binnen YouTube Studio, waar je al je video’s beheert. Dit doe je door middel van het toevoegen van een speciale tag. Log in op YouTube Studio, klik aan de linkerzijde op het onderdeel Content en open de video waarvan je de ondertiteling permanent wilt instellen. Onderaan vind je de knop Meer tonen. Als je daarop klikt, komen er meer opties beschikbaar en het onderdeel dat je nodig hebt voor het automatisch tonen van ondertitels is Tags. Daar voeg je exact de volgende tag toe, zonder spaties:

yt:cc=on

Geef een Enter, en de tag wordt automatisch geplaatst. Vervolgens klik je rechtsboven op Opslaan. Ga nu in een nieuw browservenster (bij voorkeur zelfs een andere browser) naar je video, en je zult zien dat – als je hem nu afspeelt – de ondertitels automatisch verschijnen. Kijkers van je video kunnen de ondertiteling nog wel handmatig uitzetten, maar standaard staan ze nu dus aan.