Microsoft Store is weg

Ik heb onlangs een computer van een kennis overgenomen. Daarop hebben we een nieuw account aangemaakt op mijn naam en het oude account verwijderd. Dat leek prima te werken tot ik er vandaag achter kwam dat er geen Microsoft Store op staat. Nergens te vinden. Ik heb al wat dingen geprobeerd zoals via instellingen Probleem oplossen. Ik heb ook in de prompt wat dingen gedaan, maar die geeft verschillende foutmeldingen. Is er een manier om de Microsoft Store weer te installeren?

Gesteld door: OnnoWalden

Het komt vaker voor dat de Microsoft Store na een update verdwijnt, gelukkig is deze gemakkelijk weer te herstellen. Klik met de rechtermuisknop op Start en open Windows PowerShell (Admin). Voer vervolgens de volgende opdracht (op een enkele regel) in:

Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsStore | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Start vervolgens de computer opnieuw op en de Microsoft Store zou weer terug moeten zijn. Is dat niet het geval probeer dan de volgende opdracht in Windows PowerShell uit te voeren: (op een enkele regel)

Get-AppXPackage -allusers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Als de opdracht is uitgevoerd kun je de pc opnieuw opstarten.