Inhoud van map delen

Ik heb een mapje met filmpjes die ik wil delen met mijn zusje. In plaats van een screenshot en ik wil er een tekstmapje of pdf mee maken. Is daar een stukje software voor?

Gesteld door: Cornel

Als ik het goed begrijp wil je alleen het overzicht van de inhoud van de map delen met je zusje en niet de daadwerkelijke inhoud? Je kunt hiervoor meerdere stukjes software gebruiken. Maak eerst een tekstbestand van de inhoud van de desbetreffende map. Dat doe je als volgt: Klik met de rechtermuisknop op Start en kies voor Windows Powershell (admin). Gebruik nu het commando cd om naar de betreffende map te gaan, bijvoorbeeld:

cd c:\map-met-films\

Nu kun je met de volgende opdracht een tekstbestand maken met daarin de inhoud van de betreffende map:

dir *.* c:\map-met-films\ > c:\map-met-films.txt

Er wordt nu een tekstbestand aangemaakt. Open het tekstbestand in Kladblok door erop te dubbelklikken. Vervolgens kies je in Kladblok voor Afdrukken. Geen nood, je bestand wordt niet naar je printer gestuurd, maar je gaat nu een pdf-bestand maken. Uit de lijst met printers kies je namelijk voor Microsoft Print to PDF. Klik nogmaals op Afdrukken en je ziet dat er een Opslaan als-scherm verschijnt. Nu sla je het tekstbestand op als pdf en klaar is Cornel. Dit bestand kun je vervolgens delen met je zusje.