Oude Samsung tablet wissen
Ik ben van plan mijn oude Samsung-tablet aan een vriend te geven. Om met een schone lei te beginnen, wil ik het apparaat volledig terugbrengen naar de oorspronkelijke staat, maar ik wil wel zeker weten dat ik dit op de juiste manier aanpak. Zouden jullie mij kunnen uitleggen hoe ik deze tablet veilig en grondig kan leegmaken? En is alles dan weg, of kan hij dan nog gegevens van mij zien?
Beantwoord op 14 september 2026
Om je tablet weer als nieuw te laten functioneren voor de volgende eigenaar, kun je een volledige systeemreset uitvoeren via het instellingenmenu. Begin door op het startscherm naar je applicaties te gaan en daar het menu Instellingen te openen. Zoek in de linkerkolom naar Systeem en kies voor de optie Opties voor resetten. Kies vervolgens voor Alle gegevens wissen.Houd er rekening mee dat er een waarschuwing in beeld komt die aangeeft dat deze actie onomkeerbaar is en dat al je persoonlijke bestanden en accounts definitief worden gewist. Zodra je de keuze bevestigt door op de resetknop te drukken, wordt het proces gestart en keert de tablet terug naar de basisconfiguratie. Hierna kan je vriendde tablet naar eigen wens instellen en inloggen met een eigen account. Al je gegevens zijn dan verwijderd, omdat het fysieke deel op de opslag ook wordt geformatteerd.
