Printer gaat steeds offline

Mijn HP-printer (een ENVY 4526) gaat na enkele minuten na de laatste print steeds offline. Hij staat dan vager afgebeeld in de lijst met printers. Na verwijderen moet tik opnieuw de printer toevoegen en is deze na het invullen van de WPS-pincode die op het printerscherm staat, weer verbonden met het netwerk. Deze is dan weer duidelijker zichtbaar op de apparatenpagina en werkt dan weer enkele minuten. Maar daarna gaat de printer weer offline. Wat kan ik doen?

Gesteld door: P. G. Schouten

Het lijkt erop dat de printer in een slaapstand belandt na het afdrukken. Op zich alleen maar goed, want dat betekent in ieder geval wat stroombesparing. Echter, die slaapstand mag natuurlijk niet te diep zijn waardoor hij zijn verbinding met de wifi verliest. Ik denk dus dat jouw printer niet in een echte slaapstand belandt, maar meer in een zogeheten Auto-Off-modus. In dit staat gaat de printer – na een ingestelde tijd – niet in een slaapstand, maar wordt hij compleet uitgeschakeld. Wellicht tijd voor een check. Ik zie dat HP speciale tools biedt om printerproblemen op te lossen (https://support.hp.com/nl-nl/help/printscandoctor), wellicht dat je die kunt gebruiken om te zien welke instellingen er zijn aangepast op de printer.

Een andere oplossing is door met je browser de configuratie-instellingen van de printer te openen. Doe dit dan wel op het moment dat de printer online is, en maak gebruik van het ip-adres die de printer binnen je thuisnetwerk heeft gekregen. Stel dat het ip-adres 192.168.2.23 is, dan ga je naar je browser en typ je http://192.168.2.23 of https://192.168.2.23 in. Je komt dan op de webserver van de printer terecht en en wellicht vind je hier meer informatie en uitgebreidere instellingen.