Geen wachtwoord, geen firmware

Ik heb een Epson EcoTank ET 2726 x6HD010655-printer, hiervoor moet ik een firmware-update doen. Echter, tijdens de update wordt er naar mijn beheerderswachtwoord gevraagd maar deze weet ik niet en ik weet ook niet waar ik deze vinden kan. Als het bij Epson probeer, kom ik niet verder dan ‘bel ons’ en als ik dan bel krijg ik een Engelssprekende persoon aan de lijn waar ik geen snars mee verder kom. Vandaar dat ik het hier even probeer.

Gesteld door: H.J.M. van Nobelen

Wordt er om een wachtwoord voor de printer gevraagd of komt deze melding van Windows zelf? Als je het admin-wachtwoord van Windows niet meer weet, is dat namelijk best een groot probleem. Dat zou namelijk betekenen dat je geen enkel programma kunt installeren of een wijziging in Windows kunt doorvoeren. Om het wachtwoord weer te herstellen is een flink aantal stappen nodig. Die heb ik hier voor je beschreven https://id.nl/huis-en-entertainment/computer-en-gaming/laptops-en-ultrabooks/inloggen-op-windows-10-zonder-wachtwoord-67676. Maar probeer dit niet meteen tot je mijn hele antwoord hebt gelezen, want ik vermoed dat het probleem van de printer zelf afkomt en dan is er wat anders aan de hand.

Allereerst: Epson had je natuurlijk gewoon (in Nederlands) moeten helpen, want het admin-wachtwoord zou bij hen bekend moeten zijn. Er zijn twee mogelijkheden: beschikt je printer nog over een oudere firmware, dan is het wachtwoord simpelweg epson. Heeft je printer een nieuwere firmware, dan zou het wachtwoord het serienummer van je printer moeten zijn. Dat serienummer vind je aan de achterzijde of onderkant van je printer, en is meestal aangeduid met s/n of Serial number en bestaat doorgaans alleen uit getallen.