Diashow bij printer?

Na installatie van een printer op de pc van een familielid kwam van hem de opmerking: ‘Als ik op de pc bezig was, speelde er constant in het klein een diashow, maar die is nu weg’. Zowel de oude als de nieuwe printer is een Canon. Hij denkt dat het daar mee te maken heeft. Ik kan niet bedenken welke software die diashow liet draaien, de FAQman misschien wel?

Gesteld door: Jan

Het zou kunnen dat er bij de installatie van de drivers van de printer een extra programma is geïnstalleerd waarmee diashows worden afgespeeld. Hoogstwaarschijnlijk wordt die diashow automatisch gestart, of pas na enige tijd van inactiviteit, bijvoorbeeld als screensaver. Jouw familielid kan natuurlijk altijd even kijken of er bij het starten van de computer automatisch andere programma’s worden opgestart.

Daarvoor druk je op Ctrl+Alt+Delete en kies je voor Taakbeheer. Onder de tab Opstarten zie je vervolgens welke andere programma’s worden geladen als het besturingssysteem is gestart. Grote kans dat de boosdoener daartussen zit. Klik met rechts op een programma en kies voor Uitschakelen wanneer je niet wil dat het programma automatisch wordt gestart.