Defecte videokaart repareren

Ik heb mijn computer laten testen bij een computershop, omdat ik nogal wat problemen ermee had. Het resultaat is dat de ellende te danken is aan de grafische kaart. Bij het spelen van een spel kwam er een heleboel troep op het beeld. De reparateur geeft ook aan dat er abnormaal hoge temperaturen gemeten worden en dit kan zorgen voor de problemen. In ruststand heeft de kaart een temperatuur van 80 graden en bij het spelen van spelletjes tegen de 100 graden Celsius. Het systeem is getest met een nieuwe videokaart waarna alle problemen verdwenen, het is dus ongetwijfeld de videokaart. De vraag is of dit ligt aan de hoge temperaturen of dat de kaart gewoon defect is. Weten jullie of dit is op te lossen door een andere koeling voor de videokaart te kopen??

Gesteld door: Tobias

Een grafische kaart die in ruststand wel 80 graden Celsius wordt, is wel heel uitzonderlijk. Mogelijk wordt deze door bepaalde achtergrondprocessen ingezet. Cryptojacking kan een oorzaak van de hoge temperaturen zijn. Cryptojacking is een manier om de apparaten van slachtoffers te gebruiken om cryptovaluta te minen. Als de computer al lange tijd besmet is, kan de videokaart mogelijk defect zijn geraakt. De vreemde beelden die de kaart geneert zijn een slecht voorteken.

Je kunt testen of de videokaart vergelijkbare temperaturen geeft in een ander systeem. Eventueel kun je het koelelement verwijderen, schoonmaken en voorzien van een verse laag koelpast. Dit is vaak heel erg effectief bij het omlaag brengen van de temperatuur. Wordt de grafische kaart in een ander systeem niet warm, scan ook de computer dan grondig of voer een nieuwe installatie van Windows 10 uit om er zeker van te zijn dat de malafide software verwijderd is.