Elke keer referenties opgeven

Als ik mijn computer aan zet, dan heb ik direct internet. Maar tóch wordt er elke keer gevraagd of ik referenties wil opgeven. Hoe kan ik dat uit zetten?

Gesteld door:

Dat zijn hoogst waarschijnlijk referenties om gedeelde mappen op andere computers te kunnen openen. Ga met de Windows Verkenner naar 'Deze computer' en gooi – met de rechter muisknop – de netwerkvolumes weg waarin u een rood kruis ziet staan (zie afbeelding). En mocht u later weer eens aankoppelen, geeft dan – met een vinkje – aan dat de opgegeven referenties bewaard mogen blijven!

212627_AFBEELDING_1