Watermerk in Windows 11

Mijn laptop deed het heel erg goed op Windows 11, maar ineens begint hij vast te lopen. Het komt allemaal plotseling samen met een tekst rechtsonder waar ik ineens last van heb. Via Google kwam ik erachter dat het geen virus is, maar iets van Microsoft. Weten jullie waar dit door komt en wat dit ongedaan kan maken?

Gesteld door: Janus

Met het watermerk wil Microsoft aangeven dat de computer niet geschikt is om Windows 11 te draaien. Mogelijk is daar ook het instabiele systeem aan te wijten. Mijn advies: keer terug naar Windows 10. Heb je een upgrade uitgevoerd, dan kun je mogelijk nog via Start / Instellingen / Systeem / Systeemherstel voor de optie Downgrade kiezen om terug te gaan. Is die er niet, dan kun je het Hulpprogramma voor Windows 10 downloaden om een nieuwe installatie uit te voeren. Wil je het watermerk verwijderen en Windows 11 toch geïnstalleerd houden, start dan Opdracht Prompt als administrator op en voer de volgende opdracht in, gevolgd door een Enter:

reg add "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\UnsupportedHardwareNotificationCache" /v SV1 /t REG_DWORD /d 0 /f

Start vervolgens de computer opnieuw op en het watermerk zou verdwenen moeten zijn. Maar de prestatieproblemen worden hiermee dus niet opgelost.