Classic Shell in Windows 11

Weet de FAQman of je in Windows 11 Classic Shell 4.3 kunt draaien? Ja, ik weet dat er alternatieven zijn, toch wens ik dit programma – wat nu bij mij onder Windows 10 Pro draait – te blijven gebruiken.

Gesteld door: Dick

Als je echt van alle functie van Classic Shell gebruik wilt maken, zoals het instellen van een ander startmenu, dan moet ik je toch echt teleurstellen; het werkt niet. Sterker nog, toen ik in Classic Shell het startmenu wilde aanpassen, liep mijn gehele Windows 11-installatie vast en kon ik de computer alleen nog maar fysiek uit- en inschakelen. Daarna startte die wel weer, maar was de interface van Windows 11 helemaal van slag… Dus, hoe graag je het ook wil, Classic Shell (waarvan overigens sinds 2017 geen nieuwe versie meer van is uitgekomen) kun je niet gebruiken. Dan raad ik je toch een alternatief aan, zoals StartAllBack (https://www.startallback.com) of Start11 (https://www.stardock.com/products/start11).

Extra tip
Via de Facebook-pagina van Computer Idee kreeg ik nog een extra tip van Wilco: Classic Shell is inmiddels vervangen door Open Shell, en volgens WIlco werkt dat programma prima onder Windows 11. Wilco, bedankt voor je tip!